Hopp til hovedinnhold

Kongelig park - og bilpark

Serien med jubileumsforedrag i Slottskapellet starter opp i dag, og i ettermiddag ble også billettene til vårens to siste foredrag lagt ut.

09.02.2016

Professor Emeritus holder foredrag om Slottsarkitekturen i dag, og i mars vil hoffets fotograf, Jan Haug, vise skatter fra De kongelige samlingers store, historiske fotosamling. Begge disse foredragene er utsolgt.

Billettene til de to siste foredragene ble i ettermiddag tilgjengelige via hos Billettservice. Erfaringsmessig blir det raskt utsolgt. Begge varer i omlag to timer, og prisen er kroner 180,- + 25 kroner i billettavgift.

Foredragene er:

  • Slottsparken og Dronningparken
    Den  10. mai 18.30 vil slottsgartner Ane Senstad Guldahl fortelle om Slottsparken og Dronningparken, som er parkens eldste del med røtter helt tilbake til 1700-tallet. Deretter møter vi våren i parken med Slottets gartnere som guider.  (OBS: Tidligere annonsert 19. mai. Det er 10. mai som er korrekt!)


  • Fra hest til hybrid
    Den 7. juni klokken 18.30 holder Bjørn Danielsen, leder for biltjenesten ved Det kongelige hoff, foredrag om Kongens biler. Etterpå viser sjåførene fram deler av bilparken.Slottskapellet

Foredragene finner sted i Slottskapellet - det vakre kirkerommet som danner rammen om viktige hendelser i Kongefamliens liv. Dåp og konfirmasjon holdes her - og her lå Kong Haakon VII og Kong Olav V på lit de parade mens de frammøtte tok et siste farvel.

Da Kong Carl Johan la ned grunnsteinen til Slottet den 1. oktober 1825, ble stenen lagt under det som skulle bli alteret i Slottskapellet. 

 

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook