Hopp til hovedinnhold

Jenter og teknologi

- "Det er viktig å få flere jenter inn i teknologifagene. Det trenger Norge i framtiden". H.K.H. Kronprinsessen med under åpningen av konferansen "Jenter og teknologi" i dag.

10.02.2016

Konferansen fant sted på Høgskolen i Oslo og Akershus og er rettet mot jenter på ungdomsskolen og i videregående skole. Høgskolen tilbyr utdanning innenfor teknologi, realfag og design, og konferansen er en del av deres satsing for å rekruttere flere unge kvinner inn i disse yrkene.

Det er andre år på rad at Fakultet for teknologi, kunst og design inviterer unge jenter til en motivasjonsdag med foredrag og workshops. Blant dagens foredragsholderne var blant andre Ingrid Hjelmseth, som i fjor rundet 100 kamper for det norske kvinnelandslaget i fotball. Hun er også utdannet ingeniør.

Et viktig valg

Kronprinsessen var til stede under åpningen av konferansen i dag morges. Hun understreket viktigheten av å inspirere jenter til å velge teknologifagene. Mange av deltakerne i dag står overfor sitt valg av studieretning, og Kronprinsesse Mette-Marit ønsket dem lykke til med et viktig valg.

Vellykket satsning

Arrangementer om jenter og teknologi holdes også ved Universitetet i Tromsø, Høgskolen i Bergen og ved NTNU i Trondheim. Universitetet i Agder har gått foran i samarbeid med NHO, og maktet å øke søkertallene for jenter til de teknologiske fagene med over 200 prosent på ni år, skriver Khrono.no

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook