Hopp til hovedinnhold

Hva betyr verdighet for deg?

Global Dignity inviterte invitert ungdom over hele landet til å visualisere hva verdighet betyr for dem i deres hverdag. I dag åpnet H.K.H. Kronprinsen visningen av vinnerbidragene i Oslo.

17.02.2016

Oppgaven elevene fikk var å lage et bilde - det kunne være i form av fotografi, collage, grafisk uttrykk, video, tegning, grafitti... - der de skulle vise hva verdighet er for dem.

Vinnerne er:

  • Marius Høgtun fra Breivang vgs i Tromsø for "My google search"
  • Martin Halvorsen fra Hetland vgs i Stavanger for fotoet "En utstrakt hånd"
  • Navtinder Singh fra Bjerke vgs i Oslo for komposisjonen "Don't follow the Heard"
  • Sandra Myhre fra Bjerke vgs i Oslo for bildet "Du betyr noe"
  • Silje Fugleberg og Thea Kristine Almsbakken fra Hamar katedralskole for "Video Dignity"

Det ble gode samtaler om innholdet i de ulike bidragene under visningen i dag, og Kronprins Haakon gratulerte vinnerne og takket for flotte bidrag. Følg pekeren til høyre/under for å se nærmere på vinnerbidragene.

Vinnerne ble belønnet med en kursdag i Oslo om visuell kommunikasjon, der et besøk på Munch-museet var noe av det som stod på programmet.

Juryen

Juryen har bestått av filmskaper Ulrik Imtiaz Rolfsen, fotograf Agnete Brun, stortingspolitiker og nestleder i Familie- og kulturkomiteen Anette Trettebergstuen og programleder i TV2 og NRK Martin Giæver.

Global Dignity

Global Dignity er en uavhengig, ideell og politisk nøytral organisasjon. Hovedaktiviteten er å gjennomføre Global Dignity Day, som først ble arrangert i 2008. I fjor ble dagen markert på over 100 videregående skoler i Norge.

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook