Hopp til hovedinnhold

Grunnsteinen på plass

Det var en viktig milepæl i arbeidet med den nye hovedbasen for kampfly på Ørland i dag: H.K.H. Kronprinsen la ned grunnsteinen for det nye skvadronbygget.

29.02.2016

Når de nye F-35 kampflyene ankommer, vil skvadronbygget være et viktig element i gjennomføringen av effektiv utdanning og trening ved flystasjonen på Ørland.

Bygg med mange funksjoner

Det nye bygget blir på hele 10 000 kvadratmeter og vil romme to F-35 skvadroner og en vedlikeholdsskvadron. I tillegg vil det også inneholde åtte simulatorer for planlegging av operasjoner, trening og øving.

Bygget vil stå klart i slutten av 2016, slik at det kan ta i mot de nye flyene som blir levert i 2017. Før selve seremonien fikk Kronprinsen en orientering om byggingen og status for prosjektet av administrerende direktør i Forsvarsbygg, Frode Sjursen.

Skvadronsbygget er det første av flere bygg knyttet til de nye kampflyene, og bidrar til å utvikle flystasjonen som Norges nasjonale kampflybase.

Grunnsteinen

Forsvarsbygg står for byggingen av den nye kampflybasen på vegne Forsvarsdepartementet, og de inviterte Kronprins Haakon til å foreta den høytidelige grunnsteinsnedleggelsen. Grunnsteinen symboliseres gjennom et skrin i stål som ble satt ned i en fordypning i gulvet.

Til stede var også statssekretær i Forsvarsdepartementet, Øystein Bø og generalinspektøren for Luftforsvaret Per Egil Rygg.

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook