Hopp til hovedinnhold

Lesestund på Furuset

Kronprinsparet besøkte bydelen Alna i Oslo i dag. Sammen med barn fra Furustien barnehage innviet de nye Furuset bibliotek og aktivitetshus.

01.03.2016

Det var den offisielle åpningen av det nye biblioteket på Furuset i dag. Kronprinsparet fikk en omvisning i det nye huset og møtte barn fra Furustien barnehage til en samtale om bøker. De forsøkte seg også på et slag billiard sammen med ungdommen.

- Jeg tror dette vil bli et kjempefint samlingssted, både for de som vil lese og tegne og for de som vil uttrykke seg med musikk eller dans, sa H.K.H. Kronprins Haakon, som også var innom lydstudioet sammen med  Temor Ul Hassan og Jonas Benyoub - også kjent som Temoor og Shablo. 

Hip hop-duoen opptrådte under åpningen av biblioteket, der blant andre ordfører Marianne Borgen var til stede.

H.K.H. Kronprinsessen var også imponert over det nye samlingsstedet. I møte med pressen trakk sa hun  frem betydningen av biblioteket under egen oppvekst.

Nysatsning på bibliotek

Det nye biblioteket tar mål av seg å bli en møteplass for bydelsbeboere i alle aldre. Deichmanske på Furuset er byens mest besøkte bibliotekfilial, med mange unge brukere. Nå blir tilbudet enda bredere. Foruten bibliotek består aktivitetshuset også av kafe, kinotek, spillrom, storsal, møterom og lydstudio. Det vil være åpent hver eneste dag, fra 07.00 om morgenen til 23.00 om kvelden. 

Biblioteket er en samorganisering av Deichmanske bibliotek Furuset filial, Furuset ungdomssenter og Furuset frivilligsentral.

Flere besøk

Kronprins Haakon og Kronprinsesse Mette-Marit besøkte også idrettsanlegget Furuset Forum og Alnaskolen - et lederprogram som har gitt unge mellom 18 og 25 år kursing i samfunnsledelse. I 2012 var også Hans Majestet Kongen på besøk til Alnaskolen.

På Alna helsestasjon ventet et møte med Solveig Ude. Hun ble kåret til Årets helsesøster 2015 og er også vinner av Stine Sofie-stiftelsens barnerettighetspris for sitt arbeid mot vold og omsorgssvikt overfor barn.

Verdensparken

Kronprinsparet avsluttet besøket i Verdensparken på Furuset, et navn som er gitt for å gjenspeile det kulturelle mangfoldet i bydelen. Parken sto ferdig i 2014 - utformet blant annet etter innspill fra lokalsamfunnet, som ønsket seg gode møteplasser utendørs.

En hinderløype ment til såkalt parkour, er et av elementene i parken. Dette er en idrett der man skal kunne komme seg fra A til B på den mest effektive måten - og lokale ungdommer ga Kronprinsen og Kronprinsessen en oppvisning.

 

Kronprins Haakon og Kronprinsesse Mette-Marit besøkte Bydel Alna i Oslo 1. mars, blant annet for å foreta åpningen av nye Furuset bibliotek og aktivitetshus. Foto: Lars Heltne, Det kongelige hoff

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook