Hopp til hovedinnhold

Kongen på øvelse

Han Majestet Kongen har i to dager deltatt på den store militære vinterøvelsen "Cold Response 2016" som avholdes i Trøndelag mellom 19. februar og 22. mars.

08.03.2016

Målet med øvelsen er å legge til rette for at soldater fra ulike land får øvd sammen under krevende værforhold, slik at Norge og samarbeidslandene kan være best mulig rustet i en eventuell krisesituasjon.

De siste dagene har Kong Harald fått se på nært hold hvordan soldatene løste sine oppdrag under øvelsen. Kongen har også fått gode orienteringer om øvelsens videre forløp.

Dødsulykke

Kort tid før Kongens besøk tok til, inntraff en tragisk dødsulykke på Snåsa der føreren av en personbil omkom etter kollisjon med en stridsvogn. Øvelsen fortsetter som planlagt, men stoppes i inntil videre i det berørte området slik at ulykkesstedet kan undersøkes ordentlig, melder Forsvaret.

Kong Harald uttrykte sin medfølelse i møte med lokale medier: 
- Tankene går til de etterlatte, sa Kongen.

15 000 deltar

I alt deltar over 15 000 soldater og befal fra en rekke ulike land på øvelsen. De kommer fra Norge, Belgia, Canada, Danmark, Finland, Latvia, Nederland, Polen, Sverige, USA, Tyskland, Spania og Storbritannia. "Cold Response" omfatter sjø-, land-, luft- og spesialstyrker, og gir soldatene verdifull trening i å samhandle på tvers av språk og nasjonalitet.

 

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook