Hopp til hovedinnhold

Gjennomførte Forsvarets fallskjermkurs

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen har denne uken gjennomført og bestått Forsvarets fallskjermkurs, og er nå godkjent som militær taktisk fallskjermhopper.

11.03.2016


Det er Forsvarets Spesialkommando (FSK) som gjennomførte kurset der Kronprinsen var elev. Under en enkel seremoni i Rena leir torsdag kveld, fikk Kronprinsen det synlige beviset på at han er godkjent som militær taktisk fallskjermhopper.

Kronprins Haakon deltok på et av FSKs ordinære fallskjermkurs sammen med andre soldater. Kurset ble gjennomført på Rena, og i løpet av disse dagene har det vært en rekke fysiske tester og treningshopp på dag- og nattestid. Kronprinsen har bestått alle standardkrav og er nå sertifisert som militær taktisk fallskjermhopper med automatutløst rundskjerm.

Forsvarets Spesialkommando

FSK er en fleksibel og operativ spesialstyrke med høy reaksjonsevne som kan løse oppdrag innenfor nasjonal og internasjonal krisehåndtering. Avdelingen som er lokalisert i Rena leir i Østerdalen, støtter politiet med terrorbekjempelse ved eksempelvis olje- og gassinstallasjoner til havs, fartøy i norske farvann og installasjoner på land.

 

 

 

Kronprinsen gjennomførte og besto Forsvarets fallskjermkurs mars 2016. Han er nå godkjent som militær taktisk fallskjermhopper. Foto: Forsvaret.
Relaterte lenker

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook