Hopp til hovedinnhold

Blir ungdom stimulert til å bli gründere?

I kveld var Kronprinsparet til stede under VIBROs debatt om ungdom, utdanning og entreprenørskap. 

31.03.2016

Arrangementet på Sentralen er den første av fire planlagte debatter med navnet #VIBROdebatten.

Med både H.K.H. Kronprins Haakon og H.K.H. Kronprinsesse Mette-Marit i salen ble paneldeltakerne utfordret på hvorvidt dagens utdanningsløp stimulerer til at ungdom velger å bli gründere, og hvordan man kan løse utfordringer som gründere med flerkulturell bakgrunn står overfor.

I panelet satt Siv Elin Dammen (daglig leder i Ungt Entreprenørskap), Jeanett Sandmo (strategiansvarlig for gründerdivisjonen i Innovasjon Norge), Odd Christoffer Hansen (næringslivsleder med erfaring fra McKinsey & Company), Nassima Dzair (gründer av InterBridge) og Shafi Adan (gründer av Zoopit). Sistnevnte var også hovedpersonen da VIBRO viste en ny episode av serien «Nye forbilder».

Kronprinsessen var for øvrig også på plass da sesong to av denne serien ble lansert i fjor.

Støttes av Kronprinsparets Fond

I januar 2015 ble VIBRO, som står for "Vi bryr oss", valgt ut til å bli Kronprinsparets Fonds nye ungdomsprosjekt, med en avtale på tre år. Målsetningen for VIBRO er at "Alle ungdommer skal være samfunnsengasjerte, ha tro på seg selv, og innse sitt eget potensial".

- Vi synes VIBRO er et fantastisk prosjekt. Dette er samfunnsengasjert ungdom med vidt forskjellig bakgrunn som virkelig ønsker å gjøre en forskjell. De inspirerer ungdom til å satse på drømmene sine, de inspirerer ungdom til debatt og diskusjon rundt tema de opplever som relevante i samfunnet, og de klarer å skape samfunnsengasjert ungdom i det multikulturelle Norge. Dette har vi lyst til å være med på og bygge videre på, sa daværende daglig leder i Fondet, Solfrid Flateby, da avtalen ble inngått i fjor.

 

 

Relaterte lenker

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook