Hopp til hovedinnhold

Med UNAIDS i Tanzania

H.K.H. Kronprinsessen besøkte UNAIDS-støttede prosjekter i Tanzania i dag. Her fikk hun se hvordan mødre med HIV nå får sunne barn, takket være tilgang på viktige medisiner.

12.04.2016

- Det er rørende å møte mødre ved god helse med barn født uten hiv takket være antiretrovirale medisiner, sa Kronprinsessen. Det er også spesielt givende for meg å se unge ta lederroller i kampen mot AIDS, og utstyres med ferdighetene som behøves for å lede Tanzania mot en AIDS-fri generasjon.

Kronprinsesse Mette-Marit ble utnevnt til UNAIDS' spesialutsending for bekjempelse av HIV og AIDS i april 2006, og har vært engasjert i arbeidet mot AIDS siden 2003. Hun har vært spesielt opptatt av kvinnehelse og de unges deltakelse i kampen mot sykdommen.

PASADA-klinikkene

Kronprinsessen besøkte en av de 26 PASADA-klinikkene i Dar es Salaam i dag. Klinikkene tilbyr behandling og støtte til mennesker som lever med HIV og AIDS, i tillegg til å arbeide forebyggende.

Det ble også anledning til å møte unge aktivister ved Stepping Stones Community of Practice. Senteret tilbyr ungdom opplæring på en rekke områder, inklusive seksualopplysning, HIV og likestilling.  

Positiv utvikling

Tilgangen på medisiner og helsetilbud har ført til en dramatisk reduksjon i antallet nye tilfeller av HIV. Mot slutten av 2014 var det 1,5 millioner mennesker med HIV i Tanzania. Antallet nye smittede falt med over 50 % mellom 2 000 og 2014, og antallet nye HIV-smittede barn falt med hele 70 % mellom 2009 og 2014. Kilde: UNAIDS

 

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook