Hopp til hovedinnhold

Studentorganisasjonen 80 år

H.K.H. Kronprins Haakon talte under Norsk studentorganisasjon (NSO) sitt landsmøte i Lillestrøm. I år feirer studentbevegelsen 80 år.

22.04.2016

NSOs landsmøte strekker seg over fire dager i Lillestrøm. Kronprinsen benyttet anledningen til å gratulere med jubileet, og ønsket de fremmøtte lykke til med tiden som kommer.

- Dere står midt oppe i en spennende tid som studenter. Samtidig vet vi at dere møter et vanskeligere arbeidsmarked enn på lenge. Men nettopp dét gjør det enda viktigere å studere, å ta utdannelse, poengterte Kronprins Haakon

Kronprinsen understreket viktigheten av å dyrke egne styrker.

- Vi trenger at alle bidrar med det de kan, med det hver enkelt er god på. Derfor er dere så viktige for oss. Dagens studenter skal finne opp ting vi i dag ikke aner at kommer til å eksistere, minnet han om.

Markerer 80 år 

Norsk studentorganisasjon jobber for at studenter i høyere utdanning skal få mest mulig ut av studiene sine og ha en best mulig. Organisasjonen ble stiftet 1. juli 2010, da tre tidligere organisasjoner gikk sammen til én. Dermed kan de føre sin historie langt tilbake.

I år fyller vi 80 år. Studentbevegelsen har hatt en viktig rolle i demokratiet og samfunnsutviklingen gjennom årrekker og det skal vi fortsette med. Vi ser frem til et spennende landsmøte hvor ny politikk som vil prege høyere utdanning i flere år fremover skal diskuteres og vedtas, uttalte organisasjonens leder Eia Lerøen til student.no.


NSO er en sammenslåing av de tidligere studentorganisasjonene Norsk Studentunion (NSU) og Studentenes Landsforbund (StL). Medlemsinstitusjonene har om lag 230.000 studenter.

 

 

Kronprins Haakons hilsen til Norsk studentorganisasjons landsmøte 2016, som også markerte studentbevegelsens 80-årsjubileum. Foto: NSO
Relaterte lenker

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook