Hopp til hovedinnhold

Beskyttere for årets TV-aksjon

H.M. Dronningen og H.K.H. Kronprinsessen er begge beskyttere for årets TV-aksjon, som går til Røde Kors. Mandag møtte de pressen i Dronningparken.

25.04.2016

Pengene som samles inn under høstens aksjon går til å hjelpe mennesker i krig og konfliktområder med livsviktige medisiner, helsehjelp, rent vann og mat. Temaet er "Sammen får vi hjelpen helt frem".

Både Dronning Sonja og Kronprinsesse Mette-Marit er beskyttere for aksjonen, og i dag møtte de pressen på Røde Kors-benken i Dronningparken. Dronningen er stolt over dugnadsånden aksjonen representerer:

- TV-aksjonen representerer en dugnadsånd som er helt unik i det norske samfunnet, og som jeg ikke har sett maken til i noen andre land. Jeg blir stolt av å se innsatsen mennesker i alle aldre, og med ulik bakgrunn, legger ned for å sørge for at andre får det litt bedre.

Gjennom TV-aksjonen skal mer enn to millioner mennesker få livsviktig hjelp.

Midlene skal primært brukes til å hjelpe krigsrammede mennesker i Syria, Libanon, Sør-Sudan, Afghanistan, Somalia, Myanmar, El Salvador, Guatemala og Honduras. Pengene går også til å hjelpe flyktningene som har kommet til Norge.

Verdens største innsamlingsaksjon

TV-aksjonen NRK har blitt arrangert hver høst en søndag i oktober siden 1974. Årets aksjon går stabelen 23. oktober. Da vil 100 000 bøssebærere på nytt besøke alle Norges 2,3 millioner husstander.

Det er tradisjon at Kongehuset støtter opp om aksjonen i form av beskytterskap. Sist gang Røde Kors var mottaker av aksjonen var i 1993.

 

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook