Hopp til hovedinnhold

Jubileum i Stockholm

Prinsesse Märtha Louise og Ari Behn representerer Kongehuset under feiringen av Hans Majestet Kong Carl XVI Gustafs 70-årsdag i Stockholm i dag.

30.04.2016

Fødselsdagsmarkeringen startet med en takksigelsesgudstjeneste i Slottskirken på Kungliga Slottet. Deretter var den svenske Kongen til stede ved vaktavløsningen i slottets ytre borggård. Det er tradisjon at den svenske monarken er til stede ved vaktskiftet på sin fødselsdag. Etter av skiftet har funnet sted får barn komme frem til Kongen med blomster og tegninger.

Stort kor

Før lunsjen i Stockholms stadshus var Prinsesse Märtha Louise, Ari Behn og alle de andre kongelige gjestene til stede på Leijonbacken der over 2000 mennesker hyllet fødselsdagsbarnet med sanger.

Bankett i kveld

70-årsfeiringen avsluttes med en stor bankett på Slottet i Stockholm i kveld. I forbindelse med 70-årsdagen har Kong Carl Gustaf innstiftet en minnemedalje. Denne vil gjestene bære når de går inn til festmiddagen.

Kondolansehilsen

Kongeparet og Kronprinsparet skulle også vært til stede ved feiringen i dag, men avlyste sin reise til fødselsdagsmarkeringen på grunn av helikopterulykken på Vestlandet fredag. 

Hans Majestet Kong Harald har mottatt denne hilsenen fra Kong Carl Gustaf:

Det är med bestörtning som jag och Drottningen mottagit besked om den mycket tragiska helikopterolyckan i Norge.

Jag tillsammans med hela Kungafamiljen framför vårt djupaste deltagande till offrens familjer och till hela det norska folket.

Carl Gustaf R

 

Deres Kongelige Høyheter Kronprins Haakon og Kronprinsesse Mette-Marit besøkte pårørendesenteret i ettermiddag.

 

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook