Hopp til hovedinnhold

Næringslivet som problemløser

H.K.H. Kronprins Haakon holdt åpningstale under Business For Peace-konferansen i Oslo i dag.  I kveld deles utmerkelsen Business for Peace Award ut til tre eksepsjonelle rollemodeller. 

03.05.2016

Business for Peace er basert i Oslo, og fyller ti år i år. Stiftelsen arbeider for å endre definisjonen av suksess i næringslivet, i år under temaet "Moving Towards the Global Goals: Business as a Problem Solver".  

Innledet før debatt

I formiddag holdt Kronprins Haakon et åpningsinnlegg før konferansens rundeborsdsdebatt i kulturhuset Sentralen i Oslo. En rekke konferansedeltakere er samlet for å dele erfaringer om hvordan næringslivet kan være en problemløser i samfunnet.

For å skape et bærekraftig samfunn, må alle krefter bidra. Også privat sektor, sa Kronprinsen. 
- Gjennom nye ideer, investeringer, innovasjon og teknologi, vil denne sektoren bli nøkkelen til å løse fremtidige utfordringer, sa han i sin åpningstale.

 Kronprinsen benyttet også anledningen til å takke alle som engasjerer seg i konferansen.
- Takk for at dere er ledere som ser at deres bidrag er viktige brikker i dette puslespillet.

Eksepsjonelle rollemodeller

Kronprinsen vil også til stede når utmerkelsen Business for Peace Award deles ut i Oslo Rådhus i kveld. Dette er en internasjonal pris som hvert år tildeles aktører som bidrar positivt til klima og miljø, fattigdomsbeskjempelse, helse og utdanning. Prisen er delt ut siden 2009.

Årets tre vinnere - med juryens begrunnelse - er:

  • Sarah Beydoun (Libanon), har bygget et internasjonalt moteselskap på vesker og tilbehør, laget blant annet i samarbeid med kvinnelige fengselsinnsatte i krigsherjede Libanon.

  • Jennifer Nkuene Riria (Kenya), leder et selskap som tilbyr mikrofinansiering, små lån og finansielle tjenester, til kvinner. Det gir dem en unik mulighet til å skaffe seg inntekt og forsørge familien.

  • Tore Lærdal (Norge), leder Laerdal Medical, en internasjonal leverandør av opplærings- og behandlingsutstyr for livreddende førstehjelp. Sammen med sine partnere, har de bidratt til å redde hundretusenvis av menneskeliv over hele verden.

Tore Lærdal er den første norske vinneren av Oslo Business for Peace Award.

Helen Clark, sjefen for FNs utviklingsprogram UNDP, stod for offentliggjøringen av vinnerne i mars. Hun er også til stede i Oslo under konferansen, som strekker seg over to dager.

- De tre prisvinnerne er eksepsjonelle rollemodeller som viser hvordan etisk og ansvarlig forretningspraksis kan skape verdier for både bedriften og fellesskapet, sa Clark under offentliggjøringen.

 

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook