Hopp til hovedinnhold

Fortsetter som ambassadør

H.K.H. Kronprins Haakon fortsetter som goodwill-ambassadør for FNs utviklingsprogram, UNDP. Avtalen ble signert i dag, da Kronprinsen mottok UNDPs leder Helen Clark i audiens. 

03.05.2016


Kronprins Haakon fornyet i dag avtalen med FNs utviklingsprogram, og fortsetter som goodwill-ambassadør for organisasjonen i ytterligere to år, fram til mai 2018. I denne rollen vil Kronprinsen bistå UNDP i deres arbeid med å utrydde fattigdom, innenfor rammen av bærekraftsmålene.

Ambassadør siden 2003

I 2003 ble Kronprinsen utnevnt til Goodwill-ambassadør for UNDP med et særlig fokus på FNs tusenårsmål og arbeidet med å halvere fattigdom innen 2015. På vegne av UNDP har han besøkt en rekke land, blant andre Timor-Leste, Haiti, Nepal, Tanzania, Kambodsja, Sierra Leone, Guatemala, Burundi, Mongolia og Botswana. Nå fortsetter Kronprins Haakon arbeidet. 

UNDPs leder Helen Clark uttaler at Kronprinsen, grunnet hans sterke engasjement for globale utviklingsspørsmål, vil være en overbevisende forkjemper for UNDPs arbeid for å utrydde fattigdom. 

Kronprins Haakon forteller om sitt engasjement som goodwill-ambassadør for FNs utviklingsprogram UNDP under en reise til Zambia i oktober 2013. (Foto: Christian Lagaard, Det kongelige hoff)

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook