Hopp til hovedinnhold

Knebøy for folkehelsen

Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon deltok under markeringen av Verdens aktivitetsdag på Egertorget i Oslo i dag.

10.05.2016

Kun en av tre i den voksne befolkningen oppfyller Helsedirektoratets anbefalinger om 30 minutters fysisk aktivitet hver dag. 10. mai ble Verdens aktivitetsdag markert over hele verden - også i Oslo. Med budskapet "Få Norge på beina" inviterte Diabetesforbundet, Landsforeningen for hjerte- og lungesyke, Kreftforeningen og Nasjonalforeningen for folkehelsen til samling og aktiviteter i vårsola i hovedstaden, for å mane til mer fysisk aktivitet i det daglige.

Kronprinsen til pers

Sammen med radiovert Geir Schau snakket Kronprins Haakon om viktigheten av å være i aktivitet, og hvordan det gir energi og overskudd å ha en aktiv hverdag. Ettersom tallenes tale viser at kvinner er mer aktive enn menn, og at knebøy-øvelser er en av de små tingene som er lett å kombinere med andre hverdagslige aktiviteter, fikk Kronprinsen og Schau med seg hele Egertorget på åtte knebøy for folkehelsen fra scenen. Underveis fikk Kronprinsen også målt sin såkalte "biologiske alder", noe han kom godt ut av.

Helse- og omsorgsminister Bent Høie og TV-trener Yngvar Andersen var også blant dem som var til stede under markeringen.

Menn mellom 35 og 55 år

Sykdommer som kreft, diabetes type 2 og hjerte- og karsykdom kan i stor grad forebygges gjennom fysisk aktivitet. Arrangørene bak Verdens aktivitetsdag ønsker spesielt å nå ut til menn mellom 35 og 55 år med sitt budskap om 30 minutters daglig aktivitet. Ifølge Landsforeningen for hjerte- og lungesyke rapporterer gjerne menn at de er mer fysisk aktive enn de faktisk er. 

Verden over

Verdens aktivitetsdag er et globalt fenomen under navnet Move for Health day. Det ble etablert av Verdens helseorganisasjon (WHO) i 2003. Organisasjonen oppfordrer årlig alle sine medlemsland til å markere dagen.

 

 

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook