Hopp til hovedinnhold

- Integrering skjer ikke av seg selv

H.K.H. Kronprinsen møtte fagmiljløene som jobber med bosetting og integrering da han åpnet Maihaugenkonferansen 2016 på Lillehammer i dag.

11.05.2016

Maihaugenkonferansen, som holdes for tiende gang i år, er blitt et samlingssted der miljøene som jobber med integrering av innvandrere og asylsøkere møtes for å dele erfaringer. Konferansen arrangeres av Fylkesmannen i Oppland, Integrering- og mangfoldsdirektoratet (IMDi ), NAV Oppland, Oppland fylkeskommune og Maihaugen.

Menneskene bak tallene

I sin åpningstale takket Kronprins Haakon hver enkelt for jobben de gjør for å se menneske bak tallene og statistikkene.

- Integrering skjer ikke av seg selv. Vi har alle et ansvar – og med en felles innsats vil vi lykkes. Alle i dette rommet fjør en kjempeviktig jobb: Bosetting, norskopplæring og utdanning er helt nødvendig for å kunne etablere et nytt liv i Norge, sa han.

Det er i møte mellom mennesker at språk og kulturelle koder møtes, understreket Kronprinsen.

- Integrering handler om involvering. Vi lykkes med integreringen når vi sørger for at alle får reelle muligheter til å delta og bidra i samfunnet. Dette får vi til ved å jobbe sammen på tvers av sektorer. I tillegg til det offentlige spiller også privat og frivillig sektor en viktig rolle.

Gir ut bosettingsprisen

Under Maihaugenkonferansen deles også bosettingsprisen ut for åttende gang. Prisen går til en kommune som har gjort en spesielt god jobb med å bosette og integrere flyktninger. IMDi  står bak utdelingen, og vinneren offentliggjøres torsdag.

 Årets kandidater er Grimstad, Lavangen, Sandnes, Sunndal, Lillehammer og Skedsmo.  Drammen (2014), Hammerfest (2013), Molde (2012), Kragerø (2011), Kristiansand (2010), Levanger (2009) og Vadsø (2008) har vunnet prisen tidligere.

 

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook