Hopp til hovedinnhold

Besøkte klatrernes beskyttere

AAK i Åndalsnes jobber med å sikre mennesker som jobber i høyden. I dag besøkte H.K.H. Kronprins Haakon en bedrift grunnlagt på fjellklatring.

12.05.2016

AAK Group baserer seg på en såkalt taubasert tilnærming, der det leveres sikringstjenester til bedrifter som jobber i høyden og til miljøer der tau er et sentralt verktøy - eksempelvis ved et borretårn i Nordsjøen.  Under bedriftsbesøket fikk Kronprinsen en introduksjon av datterselskapene AAK Safety og AAK Energy Services. De har om lag 25 ansatte til sammen som deler kontorlokaler i Åndalsnes.

Etter oppstarten i 1987 er i dag AAK etablert på flere steder i Norge. Likevel var det i nettopp Åndalsnes, med fjellklatring som grunnlag, at bedriften først ble skapt. HMS-leder Magny Landre Heen forteller at flere av de ansatte også driver med fjellklatring på fritiden. Heen og daglig leder Sverre Bersås introduserte Kronprins Haakon for selskapenes virksomhet, som også innebar en praktisk demonstrasjon.

Luftig besøk

Friluftsliv vil være en rød tråd gjennom hele Kronprinsens besøk i Rauma kommune. Hvis været tillater det, venter det en skitur i fjellet fredag morgen. På ettermiddagen legger han ned grunnsteinen ved Norsk Tindesenter i Åndalsnes, sammen med Nils Øveraas, generalsekretær i Den Norske Turistforening.  Målet for senteret er å bli ledende fagmiljø og opplevelsessenter i Norge innen bratt friluftsliv og norsk tindehistorie.

 

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook