Hopp til hovedinnhold

Åpnet Frisklivmarsjen

Kronprinsen deltok i årets Frisklivsmarsj på Bygdøy. For tredje år på rad har Oslos frisklivssentraler arrangert Frisklivsmarsjen i hovedstaden. 

25.05.2016

Deltakere fra en rekke frisklivssentraler fant veien til årets marsj, som fant sted i Kongsskogen på Bygdøy. Det er Frisklivssentralene i Oslo kommune sammen med Helseetaten som står for arrangementet, som holdes for å oppmuntre til mer aktivitet i friluft. Hundrevis av mennesker kledd i røde og grønne t-skjorter stilte for å støtte opp om tiltaket, deriblant Oslos varaordfører Khamshajiny Gunaratnam.

- Det var fint å være med i dag. Det gjelder å være litt i aktivitet med jevne mellomrom. På dager som denne liker vi for eksempel å ta med barna på tur, sa Kronprinsen til den fremmøtte pressen.

Frisklivssentraler er kommunale helsetjenester der brukerne får tilbud om både individuell aktivitet og gruppeaktiviteter. Mennesker som trenger hjelp til å endre livsstil kan ta kontakt med en lokal sentral. 

Ulike ruter

Deltakerne i Frisklivsmarsjen kunne velge mellom to ruter på henholdsvis én og tre kilometer gjennom Kongsskogen. Etter å ha åpnet årets arrangement, gikk Kronprins Haakon den tre kilometer lange runden, sammen med blant annet representanter fra Helseetaten og Friskliv. Felles oppvarming og uttøyning skjedde under fyndig veiledning fra Yngvar Andersen, kjent for mange gjennom NRK-programmet «Puls».

Også forrige utgave av Friluftsmarsjen ble holdt på Bygdøy. Den første utgaven av arrangementet gikk rundt Sognsvann.

 

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook