Hopp til hovedinnhold

Festspill for 64. gang

I dag var Hennes Majestet Dronningen til stede da Festspillene i Bergen ble åpnet på Torgallmenningen. Festivalen vil vare 15 dager til ende.

25.05.2016

"Grenser" er gjennomgangstemaet under årets festspill, og vil være en fellesnevner for de 300 arrangementene på årets program. Festivalen favner musikk og teater, opera, dans og utstillinger, og har tilbud for både barn og voksne.

Åpning på Torgallmenningen

Den store åpningen fant sted på Torgallmenningen i formiddag, med tale av statsminister Erna Solberg og av Bergens ordfører Marte Mjøs Persen, som sto for den offisielle åpningen. Det ble også kunstneriske smakebiter fra noe av det festivalpublikummet har i vente de kommende to ukene. 

Tradisjonen tro omfattet programmet også "Ja, vi elsker" - og Bergens egen "nasjonalsang", "Nystemten". 

Lunsj i Håkonshallen

Etter åpningsseremonien, reiste Dronning Sonja til Håkonshallen og Bergen kommunes tradisjonsrike lunsj i anledning Festspillåpningen.  

Håkonshallen er den største av de to steinhallene Håkon Håkonsson lot bygge her, og den stod ferdig til Magnus Lagabøtes bryllup 1261. Hans Majestet Kongen var til stede da hallens 750-årsjubileum ble markert i 2011.

I dag var det salutt og æresvakt fra Haakonsvern Orlogsstasjon da Dronningen ankom Bergenhus festning.

Åpningsforestilling i Grieghallen

I kveld vil Dronning Sonja være til stede ved festivalens åpningsforestilling i Grieghallen. Der vil hun få se en framføring av "Powaqqatsi – Life in Transformation” med fullt orkester og komponisten selv, Philip Glass, på scenen. "Powaqqatsi" er andre del av filmtrilogien "Qatsi" fra 1988, regissert av Godfrey Reggio.

Trilogiens første del, Koyaanisqatsi, åpnet Festspillene i 2010. 

Det blir et musikalsk samspill mellom Philip Glass Ensemble og Bergen Filharmoniske Orkester, med deltakelse fra både Bergen Guttekor og Bergen Pikekor.

 

 

Relaterte lenker

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook