Hopp til hovedinnhold

Skuespillere på Litteraturtoget

Neste uke legger H.K.H. Kronprinsessen ut på sin tredje litterære togreise sammen med en rekke forfattere. Også skuespillere blir med på ferden.

27.05.2016

På reisen mellom Bergen og Oslo 1. - 3. juni blir mange kjente forfattere å se på Litteraturtoget, som i år har utenforskap som tema. I tillegg vil det være bidrag fra norske teaterprofiler å glede seg til i årets program.

Skuespillere leser

I Bergen møter vi skuespillerne Thomas Bipin Olsen og Kadir Talaban fra Det Norske Teateret, som leser utdrag fra oppsetningen Tilnærma lik. På Voss bibliotek får toget selskap av Marie Blokhus og hennes høytlesning fra Agnes Ravatns Fugletribunalet. Janne Heltberg, også fra Det Norske Teatret, vil senere innlede Kronprinsessens samtale med Kim Friele på Gol ved å lese fra Kampene, samt fra Frieles selvbiografi. Vel fremme i hovedstaden setter Gard Skagestad og Ane Dahl Torp punktum for årets togreise med utdrag fra Geir Gulliksens roman Historie om et ekteskap på Litteraturhuset i Oslo.

Vil du tipse andre om en bok?

På veien ønsker Kronprinsesse Mette-Marit også få vite hva slags bøker som interesserer publikum. Det kan enkelt gjøres ved å benytte #minbok i sosiale medier. Uken før Litteraturtoget starter har emneknaggen allerede sparket i gang samtalen om hvilke bøker som er verdt å bruke tid på i sommer. 

Det er også mulig å besøke bibliotekvognen på toget for inspirasjon - der også Kronprinsessens egne favoritter blir å finne.

 

 

 

 

 

 

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook