Hopp til hovedinnhold

Ingen skal drukne

H.M. Kongen var til stede da Redningsselskapets 125-årsjubileum ble markert med åpningen av utstillingen "Ingen skal drukne" ved Norsk Maritimt Museum i dag.

07.06.2016

Bare i 2015 reddet Redningsselskapet 30 mennesker fra å drukne, assisterte 6 352 båter og underviste 30 000 barn og unge om sikkerhet på sjøen - godt hjulpet av sine 3 900 frivillige. I løpet av sine 125 år har de reddet over 6.400 mennesker fra døden og over 600.000 har fått hjelp på sjøen. 

Kong Harald fikk en omvisning i den nye utstillingen i dag, før det ble avduking av en splitter ny Elias-båt. Kongen fikk også se flere sjøvett-aktiviteter og høre Sjømannskoret som sang.

Nærmere om utstillingen

Utstillingen inviterer til en vandring gjennom Redningsselskapets 125-årige historie ved hjelp av film, bilder og tekst. Også virtuell virkelighet er tatt i bruk for å vise fram en av selskapets nyeste redningsskøyter. Med VR-briller på, kan man besøke både styrhuset og motorrommet og ta en tur på dekk. Utstillingen har også en rekke sjøvett-aktiviteter, særlig rettet mot barn og unge. 

Både statsminister Erna Solberg og justis- og beredskapsminister Anders Anundsen var også til stede på åpningen i dag, og statsministeren meldte seg frivillig til å teste VR-brillene.

H.M. Kongen er Redningsselskapets beskytter. 

Folkefest i ettermiddag

Utstillingen åpnet for publikum klokken 17.00 i dag. Da er det også duket for folkefest ved museet på Bygdøy. Det hele starter med en stor beredskapsøvelse utenfor Bygdøy, der både redningsskøyter, helikopter, brann- og politibåt vil demonstrere hvordan de utfører sitt arbeid ved en nødssituasjon.

Etterpå blir det musikk, mat og vannaktiviteter, og de yngste får muligheten til å være kaptein på den lille redningsskøyta Elias.

(Kilde: Norsk Maritimt Museum og Redningsselskapet.no)

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook