Hopp til hovedinnhold

Ledet debatt om feilernæring

H.K.H. Kronprinsessen var ordstyrer under EAT Stockholm Food Forum i dag. Panelet diskuterte rapporten om verdens arbeid mot feilernæring, som ble lansert under konferansen.

14.06.2016

Feilernæring gir store utfordringer for det offentlige helsevesen verden over. Den arter seg på ulikt vis. Mens mange mennesker får for lite næring, lider andre av fedme eller har for mye salt, sukker, fett og kolesterol i blodet. 

The Global Nutrition Report er en årlig og uavhengig tilstandsrapport om verdens ernæringssituasjon. Den dokumenterer globale fremskritt innen forpliktelser og bindende avtaler, kommer med anbefalinger til endringer og identifiserer muligheter for handling som kan bidra til en positiv utvikling.

Panelet

Panelet Kronprinsesse Mette-Marit leder, bestod av tre eksperter som diskuterte funnene i årets rapport. Det var Corinna Hawkes, som er styremedlem i Global Nutrition Report's International Expert Group, Juliana Languzim, medlem av Malawis parlament og Peggy Liu, leder av JUCCCE, en non-profit organisasjon som arbeider for bærekraftig utvikling i Kina.

Årets rapport fokuserer på forpliktende avtaler innen ernæring og mål av effekt. Rapporten tar også for seg hva som trengs for å bli kvitt alle former for feilernæring innen 2030.

EAT Stockholm Food Forum 

EAT Stockholm Food Forum samlet delegater fra 28 nasjoner i 2014 og delegater fra 31 nasjoner i 2015.

– Vårt globale matsystem forårsaker noen av vår tids største helse- og miljøproblemer, sier grunnlegger og president i EAT Foundation, Gunhild A. Stordalen.  – Om vi regner med alle som får for lite, for mye eller feil mat, kan rundt halvparten av verdens befolkning klassifiseres som feilernærte. Overvekt og fedme er nå et større problem enn underernæring. I tillegg står matproduksjon for opptil 30 prosent av de globale klimagassutslippene, sier hun.

Kronprinsesse Mette-Marit har deltatt ved begge de to tidligere EAT Stockholm Food Forum. Globale helsespørsmål og miljø er blant sakene Kronprinsessen engasjerer seg spesielt i.   

 

 

Relaterte lenker

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook