Hopp til hovedinnhold

Feiret Debio med treplanting

I dag deltok H.K.H. Kronprins Haakon på Debios 30-årsmarkering på Bygdø Kongsgård i Oslo. Der plantet han et tre i eplehagen som en del av feiringen.

16.06.2016

Under besøket til feiringen fikk Kronprinsen en presentasjon av Gartneriet fra prosjektleder Marianne Leisner, før han selv plantet et tre i eplehagen - et epletre av typen "Kronprins".

I Gamle Landbruk vanket det glimt fra Debios historie ved Debios grunnlegger Emil Mohr. Deretter presenterte daglig leder Ole Petter F. Bernhus jubileumsboka «Debio – fordi du bryr deg!» Musiker Stein Torleif Bjella avsluttet arrangementet fra scenen.

Fra jord til bord

Debio ble grunnlagt i 1986 for å utvikle regelverk, og for å kontrollere og godkjenne økologisk produksjon i Norge. I dag er de blant annet kjent for det såkalte Ø-merket, som brukes av matprodusenter som leverer økologiske varer. En godkjenning av Debio er en forutsetning for å bruke dette merket.

En stor del av Debios virksomhet er rettet mot tilsyn av økologisk produksjon. Medlemsorganisasjonene er delt inn i tre deler (primærproduksjon, foredling og miljø) og dekker det Debio kaller verdikjeden «fra jord til bord». Organisasjonen er åpen for alle landsdekkende organisasjoner som har en positiv holdning til utviklingen av økologisk produksjon.

 

Relaterte lenker

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook