Hopp til hovedinnhold

Lesestund ved lysthuset

I dag fant sommerens første høytlesning ved Leselysthuset sted. Kronprinsparet var blant dem som fikk høre om Brødrene Løvehjerte i Dronningparken.

20.06.2016

I anledning Kongeparets 25-årsjubileum er det en rekke aktiviteter i Slottsparken. En av dem er Leselysthuset. I samarbeid med Deichmanske bibliotek har Lysthuset i Dronningparken blitt fylt med bøker - i første rekke barnebøker, samt noe ungdomslitteratur og lyrikk. Det er åpent og bemannet med bibliotekar hver torsdag. Alle som ønsker, kan låne seg en bok å hygge seg med i parken.

Høytlesning

I dag var det tid for lesestund ved lysthuset. Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen fikk velge bok, og det ble en av hennes personlige favoritter: Astrid Lindgrens klassiker Brødrene Løvehjerte

Sammen med barn fra 6. klasse på Møllergata skole, hørte Kronprinsparet Bodil Aga Aandstad fra Deichmanske bibliotek lese et utdrag fra boken. 

Det planlegges flere lesestunder i tilknytning til lysthuset. De vil være åpne for alle og annonseres nærmere, blant annet på siden lenket opp til høyre.

Bokskap og lesebenker

Det er flere muligheter for boklån og -bytte i parken i sommer. I aneldning jubileet er det satt ut nye, runde lesebenker, med små bokskap festet til trær i nærheten. Forskyn deg gjerne med en bok. Liker du den, kan du ta den med deg - og kanskje legge en annen bok inn i skapet til glede for noen andre.

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook