Hopp til hovedinnhold

Hvordan leve i Norge?

Kronprinsparets Fond er medarrangør for et kurs der unge flyktninger lærer om hvordan de kan få et godt liv i Norge. I går møtte H.K.H. Kronprinsen kursdeltakerne.

21.06.2016

Kurset handler om det å være ny i et land, om hvordan man knekker sosiale koder i Norge samt konkrete tips og råd om hvordan en kommer inn på boligmarkedet. Lavterskelkurset ble lansert 20. juni, på Verdens flyktningdag. Det er rettet mot flyktninger som har fått opphold. Fondet samarbeider med Skanska AS og ungdomsorganisasjonen Vibro om kurset.

- Vi har alle vært ny et sted en gang, og vet hvor vanskelig det kan være. Vi kan alle lære noe av de som er nye i Norge, de som har en annen bakgrunn og en annen kompetanse enn oss, og det er viktig at vi tar dem imot på en slik måte at de føler seg velkomne, sa Kronprinsen under møtet.

Irene Lystrup, daglig leder i Fondet, gleder seg til fortsettelsen.

- Ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre litt. Med dette kurset ønsker vi å bidra til at unge flyktninger med opphold kan få en bedre start i Norge. Gjennom samarbeidet med vår hovedpartner Skanska, og med ungdommene i VIBRO, kan vi tilby både høy faglig kompetanse og en ung-til-ung tilnærming – det synes vi er spennende, sier Lystrup.

Les hele saken hos Kronprinsparets Fond

 

Relaterte lenker

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook