Hopp til hovedinnhold

Feiret studenthjem

Prinsesse Astrid, fru Ferner deltok ved markeringen av 100-årsdagen til Studiehjemmet i Oslo. Markeringen fant sted i studenthjemmets hage i ettermiddag.

20.08.2016

Prinsesse Astrid ble tatt i mot av Oslo ordfører Marianne Borgen, styreleder Elisabeth Bonnevie og daglig leder Kjersti Elisabeth Jahr.

Inger Nordal fortalte om livet til studenthjemmets sifter, Kristine Bonnevie, mens skuespiller Rut Tellefsen, som selv bodde her under sin tid som student ved Teaterhøyskolen, leste et stykke av Bjørnstjerne Bjørnson. To studenter fra Barrat Due og Musikkhøyskolen sang og spilte. 

Prinsessen fikk også en orientering Studiehjemmet slik det er i dag, og under en omvisning møtte hun noen av dem som bor på Studiehjemmets 67 hybler. Det er fremdeles bare kvinnelige studenter blant beboerne her.

Studiehjem for unge piker

Det var Norges første kvinnelige professor, Kristine Bonnevie, som tok initiativet til å danne stiftelsen "Studiehjem for unge piker" i 1916. og 20. august samme år ble driften startet opp. Bonnevie var en av flere sterke kvinneskikkelser som ville hjelpe kvinner som ønsket å studere i Kristiania med et trygt sted å bo.

 

Daværende Dronning Maud var blant dem som donerte et beløp til stiftelsen,

 

 

Relaterte lenker

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook