Hopp til hovedinnhold

VM for 8-metere i gang i Toronto

H.M. Kongen og resten av mannskapet på båten "Sira" hadde sine første seilaser under VM i Canada mandag.

23.08.2016

Etter to seilaser første dag ligger Sira på 6. plass totalt og som nummer 2 blant de klassiske båtene (bygget før 1968). Sira ble hindret i starten av en konkurrent, men seilte seg opp i løpet av racet. De klassiske båtene konkurrerer om Sira Cup, som ble etablert av Kong Olav i 1983. Sira er eneste norske båt i mesterskapet, som etter første dag ledes av den nederlandske båten Hollandia.

Kongen og hans mannskap ble verdensmestre med Sira i 2008, og Sira seiler i år med samme mannskap som deltok i VM i Genève i fjor. Forut for årets VM deltok mannskapet i nord-amerikansk mesterskap i Toronto, noe som endte med en andreplass blant de klassiske båtene.

Årets VM avsluttes 29. august.

Kronprinsen «vikarierer» i serieseilasene

Under Kongens opphold i Canada vil H.K.H. Kronprins Haakon være stedfortreder under regattaen "H.M. Kongens serieseilaser", som holdes i Oslofjorden mellom 23. og 25. august. Konkurransen er åpen for klassene 11-meter, Drake, H-båt, Knarr, IF, Snipe og Express. En av Kronprinsregentens oppgaver vil være å starte de forskjellige klassene.

Kong Haakon VII tok initiativ til disse seilasene allerede i 1919. Den gang var konkurransen myntet på 22 kvm-klassen, en type båt Kronprins Olav hadde fått til 15-årsdagen i 1918. Etter Kong Haakons død i 1957 overtok Kong Olav hans rolle i arrangementet. 

Kong Harald har vært til stede som regattasjef og dommer hvert år siden Kong Olavs sykdom og bortgang i 1991. Kongelig Norsk Seilforening står som arrangør av seilasene.

 

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook