Engslått i Slottsparken
Onsdag 24. august blir det engslått og hesjing i Slottsparken. Det er Slottsgartneriet som har invitert gartnere som jobber med historiske hageanlegg på fagseminar.
Alle som ønsker kan komme og se på - men det er de profesjonelle som vil svinge ljåene. Hesjene blir stående i Dronningparken etter at slåtten er omme.
Slåttenger og slottsenger
Blomsterengene i Norge forsvinner i takt med at gamle landbruksmetoder blir borte. Nå tar mange grep for å verne om engene og deres mangfold av planter og insekter. Slottsparken er en del av denne bevegelsen.
Engene i Slottsparken ble etablert fra 2011 som et tiltak for å underbygge artsmangfoldet i parken. Samlet ville disse områdene dekket seks fotballbaner. Engene slås to ganger i året, og denne gangen er det altså knyttet et fagseminar til begivenheten.
Samarbeid med Miljødirektoratet
Det kongelige hoff har inngått et samarbeid med Miljødirektoratet om å bruke engene i Slottsparken til formidling av tema som naturverdier, skjøtsel av artsrike blomsterenger og slåttemark, og bevaring av biomangfold. St. Hansaften var det engvandring i parken for alle som ville være med, guidet av slottsgartner Ane Ane Senstad Guldahl og Ellen Svalheim ved Norsk institutt for bioøkonomi.
Fagseminaret inngår som et ledd i markeringen av Kongeparets 25-årsjubileum, som også har inkludert flere foredrag i Slottskapellet.
Aktuelle saker

Åpnet årets Likestillingskonferanse
– Vi hadde kommer så langt. Vi har ikke råd til å miste alle disse fremskrittene, sa H.K.H. Kronprins Haakon da han satte fokus på pandemiens innvirkning på likestillingsarbeidet verden over.

– Det er mye gull å hente
Nærmere 120 000 unge under 30 år står utenfor arbeid og skole. Hans Kongelige Høyhet Kronprinsregenten talte til kommunesektoren om hvordan ungdom kan føle tilhørighet til det samfunnet de er en del av.