Hopp til hovedinnhold

Engslått i Slottsparken

Onsdag 24. august blir det engslått og hesjing i Slottsparken. Det er Slottsgartneriet som har invitert gartnere som jobber med historiske hageanlegg på fagseminar.

23.08.2016

Alle som ønsker kan komme og se på - men det er de profesjonelle som vil svinge ljåene. Hesjene blir stående i Dronningparken etter at slåtten er omme.

Slåttenger og slottsenger

Blomsterengene i Norge forsvinner i takt med at gamle landbruksmetoder blir borte. Nå tar mange grep for å verne om engene og deres mangfold av planter og insekter. Slottsparken er en del av denne bevegelsen.

Engene i Slottsparken ble etablert fra 2011 som et tiltak for å underbygge artsmangfoldet i parken.  Samlet ville disse områdene dekket seks fotballbaner. Engene slås to ganger i året, og denne gangen er det altså knyttet et fagseminar til begivenheten.

Samarbeid med Miljødirektoratet

Det kongelige hoff har inngått et samarbeid med Miljødirektoratet om å bruke engene i Slottsparken til formidling av tema som naturverdier, skjøtsel av artsrike blomsterenger og slåttemark, og bevaring av biomangfold.  St. Hansaften var det engvandring i parken for alle som ville være med, guidet av slottsgartner Ane Ane Senstad Guldahl og Ellen Svalheim ved Norsk institutt for bioøkonomi.

Fagseminaret inngår som et ledd i markeringen av Kongeparets 25-årsjubileum, som også har inkludert flere foredrag i Slottskapellet.

 

 

Relaterte lenker

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook