Hopp til hovedinnhold

Møtte en næring i omstilling

En vanskelig tid i olje- og gassnæringen dannet bakteppet da Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen åpnet oljemessen ONS i Stavanger i dag.

29.08.2016

Offshore Northern Seas (ONS) arrangeres annethvert år i oljebyen og har fungert som en møteplass for petroleumsnæringen i over 40 år. I år er nettopp Stavanger-regionen spesielt hardt rammet av nedgangstider i bransjen.

Roste viljen til nytenkning

I årets åpningstale kalte Kronprins Haakon endring det eneste konstante i en verden i stadig bevegelse. Men det er ingen tvil om at nedgangstidene går hardt ut over de ansatte:

- Omtrent hver nordmann kjenner en person i olje- og gassindustrien. Derfor kjenner vi også noen som er rammet av nedgangstidene. Det krever styrke å snu uro til potensial og problemer til vekst, sa Kronprinsen, som også besøkte en rekke stands på konferansen sammen med statsminister Erna Solberg og energiminister Tord Lien.

Kronprinsen roste samtidig viljen til omstilling og nytenkning rundt miljøspørsmål.

- Hvor hadde industrien og samfunnet vært uten positive, hengivne og fremtidsrettede kvinner og menn med gode ideer? Menneskene i denne industrien, som vi ser mange av i Stavanger denne uka, har tidligere løst problemer der svarene ikke har vært gitt på forhånd. De har skapt, samarbeidet, bygget, og stolt på sine instinkter. Det betyr å prøve, teste, og prøve igjen på veien til suksess.

Kronprinsen sa seg trygg på at ONS vil være en arena der det kan komme gode løsninger for en bærekraftig framtid.

Besøkte Mulighetssentralen

Forut for konferansen besøkte Kronprins Haakon også Mulighetssentralen i Stavanger, et initiativ kommunen og NAV har etablert for arbeidsledige og jobbsøkere i regionen. Tilbudet består av aktiviteter som jobbmesser, foredrag og kurs. Her satt Kronprinsen seg ned med brukere av sentralen over en kaffekopp og hørte deres tanker om fremtiden. En av dem han møtte var Bjørn Erik Poppe Thorsen, som hadde jobb i offshore-bransjen fra 1991 frem til i fjor. Kronprinsen fikk også en innføring i arbeidsmarkedet i Rogaland, presentert av NAVs fylkesdirektør Truls Nordahl.

ONS varer til 1. september.

 

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook