Hopp til hovedinnhold

Kronprinsen i Ny-Ålesund

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen har vært til stede på Ny-Ålesund Symposiet på Svalbard denne uken. I år var temaet havøkonomi og bærekraftig utnyttelse av ressursene i havet.

21.09.2016

Deltakerne fikk også se hvordan klimaforandringene påvirker miljøet rundt forskningsbyen på 79 grader nord.

I løpet av symposiets tre dager har 16 foredragsholdere og 26 delegater innen forskning, politikk og næringsliv diskutert hvordan mulighetene i havet kan utnyttes uten å ødelegge for fremtidige generasjoner.

- Havet er et tema som er viktig og som også opptar meg. Ny-Ålesund-symposiet har blitt en viktig møteplass. Det er spennende å få lov til å være her igjen og høre på de gode foreleserne og panelene som utspiller seg, sa Kronprinsen til pressen under symposiet.

Et levende forskningsmiljø

I den gamle gruvebyen Ny-Ålesund er det utviklet et forskningssamfunn med en rekke norske og utenlandske institusjoner. Unik natur og beliggenhet, lange polartradisjoner og god tilgjengelighet gjør Ny-Ålesund attraktiv for klima- og miljøforskning.

Det finnes et levende forskningsmiljø på veldig høyt nivå her, påpekte Kronprins Haakon.
- Her er det forskere fra hele verden som er permanent i Ny-Ålesund. Sjansen til å komme hit, langt utenfor allfarvei, er noe av grunnen til at så mange har lyst til å komme. De opplever det som spennende å være her også.

Vert for årets Ny-Ålesund Symposium var statsråd Per Sandberg som i sin åpningstale opplyste at Norge skal bygge et nytt kystgående forskningsfartøy som kommer i tillegg til det nye isgående forskningsfartøyet "Kronprins Haakon" som tas i bruk neste høst.

 Kronprinsen er Ny-Ålesund Symposiets beskytter, og var også til stede ved symposiet i 2010.

 

 

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook