Hopp til hovedinnhold

Flere flaggermuskasser i bruk

Fem år etter at det ble hengt opp flaggermuskasser rundt Kronprinsparets bolig på Skaugum, er flere kasser i bruk enn noen gang før.

24.09.2016

Det viste årets inspeksjon og flaggermustelling, som H.K.H. Kronprinsessen, Prins Sverre Magnus og Prinsesse Ingrid Alexandra foretok denne uken sammen med biolog Jeroen van der Kooij og og Anke Kirkeby fra Flaggermusmottaket.

Dvergflaggermus

Det ble observert syv dvergflaggermus i kassene, den minste flaggermusarten i Europa. Blant de veide dyrene var en hann på 5,2 gram var den letteste og en hunn på 7,4 gram var tyngst. Antall flaggermus i kassene i år er noe færre enn tidligere. Det skyldes at «patruljen» var noen uker for sent med inspeksjonen i år, da flaggermusene ikke overvintrer på Østlandet. Samtidig ble det funnet spor etter brunlangøre. Dermed er det minst to typer flaggermus som fortsatt er å finne på Skaugum. Håpet er at flere arter vil flytte inn i årene som kommer!

Mange kasser i bruk

Totalt er det 73 kasser til fugler og flaggermus på Skaugum - 69 oppført i 2011, én i 2014 og tre i år -  hvorav over 50 er til flaggermus. 25 av flaggermuskassene er i bruk i år, et høyere antall enn noen gang før. Ifølge van der Kooij er kassene på Skaugum de som øker mest i bruk i denne delen av landet.

Flaggermus er en fredet dyreart i Norge og er nyttige dyr. Hver av dem kan spise opp mot 3 000 mygg i løpet av en eneste natt!

Les mer om de tidligere flaggermustellingene på Skaugum i pekeren til høyre.

 

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook