Hopp til hovedinnhold

"TEXTURE" i Trondheim

I går kveld åpnet "Texture" i Trondheim. Utstillingen viser grafiske verk av Hennes Majestet Dronningen og Magne Furuholmen, og Dronning Sonja var til stede ved åpningen. 

24.09.2016

Utstillingen åpnet i Bergen i slutten av august, og vil også bli vist i Ålesund og Bodø. I Trondheim blir den å se fram til 23. oktober. Kunsthistoriker Gunnar Danbolt så utstillingen i Bergen. Han forteller kort om "Texture" og samarbeidet mellom Dronning Sonja og Magne Furuholmen i videoen til høyre. 

Inntektene fra utstillingene går til Queen Sonja Print Award.

Ulike utgangspunkt - felles fasinasjon

De to siste årene har Dronning Sonja og Magne Furuholmen samarbeidet om et kunstnerisk prosjekt til støtte for QSPA – The Queen Sonja Print Award. 

Dronningen er en ivrig fotograf og hovedvekten av hennes kunstneriske produksjon har natur og fotografi som utgangspunkt. I Magne Furuholmens grafikk er tekst og språk sentrale elementer.

Samarbeidet mellom dem viser de mange muligheter som trykkekunsten gir, med fotogravyr som fellesnevner for begge kunstnere. Begge kunstnere har et distinkt fokus på overflate og teksturer – detaljer i natur, detaljer i skulptur, forvandlet til nye teksturer gjennom trykkekunsten. Mange av arbeidene er dobbelt-signaturer, hvor kunstnerne har arbeidet tett og produsert arbeider som kombinerer elementer fra begges interessefelt.

Neste uke åpner utstillingen også i Paul Stolper Gallery i London. 

 

 

Kunsthistoriker Gunnar Danbolt snakker om utstillingen "Texture" og samarbeidet mellom Dronning Sonja og Magne Furuholmen. Foto: Christian Lagaard, Det kongelige hoff

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook