Hopp til hovedinnhold

Gjestet Økouka i Oslo

H.K.H. Kronprinsessen besøkte arrangementet "Økologisk mat i friluftslivets tjeneste" på Sørenga i Oslo i kveld. Det er en del av Økouka, som finner sted i 12 fylker.

26.09.2016

Mye står på plakaten under Økouka. Hvis du er nysgjerrig på økologisk mat, finner du helt sikkert noe som kan interessere. Her finnes foredrag og seminarer - men også en rekke praktiske kurs i alt fra ysting, kraftkoking, sylting, baking og smoothies til partering. Det er byttedager, smakedager og markedsdager.

Friluftsliv i pakt med naturen?

Hvordan forme friluftslivet i pakt med naturen? Det var et av spørsmålene Økologisk Norge og Den Norske Turistforeningen Oslo og Omegn ønsket å belyse under kveldens arrangement.

Arrangementet var todelt: Tidligere på ettermiddagen hadde man lært om bynært landbruk hos Andreas Capjon, bybonden på Losæther. Da Kronprinsesse Mette-Marit sluttet seg til, var det seminar i Sørenga friluftshus om økologisk mat og kostholdsvaner.

Kathrine Martinsen fra folkelig.no fortalte om barn og bærekraftige kostholdsvalg, mens professor Knut Ivar Karevold fra Universitetet i Oslo og GreeNudge rundet av den faglige delen av programmet med foredrag om hvordan atferdsforskning kan bidra til bedre miljøvalg.

Konferansier Ragna Kronstad fra Oikos - Økologisk Norge, ledet seminaret, som var ett av mange arrangement fordelt på 12 fylker, i hovedsak mellom 24. september og 2. oktober. 

Fem år med økouke

Økouka er en feiring av norsk økologisk mat og landbruk. Uka ønsker å "vise frem mangfoldet av landbruk- og matproduksjon i Norge og knytte det til folks hverdag". Arrangementet ble første gang holdt i Nord-Trøndelag i 2011. 13 ulike organisasjoner, deriblant Debio og Norges Bondelag, er i dag pådrivere for initiativet.

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook