Hopp til hovedinnhold

Kronprinsessen i ringedugnad

Årets TV-aksjon går av stabelen 23. oktober, og arbeidet med å rekruttere de viktige bøssebærerne er i full gang. H.K.H. Kronprinsessen besøkte kommunekomiteen i Tromsø

27.09.2016

Inntektene fra TV-aksjonen 2016 går til Røde kors og arbeidet for mennesker rammet av krig og konflikt. Målet er å gi over to millioner mennesker livsviktig hjelp. Hennes Majestet Dronningen er beskytter for aksjonen sammen med Kronprinsesse Mette-Marit.

100 000 bøssebærere  

Som alltid under TV-aksjonen er målet å nå fram til alle landets husstander i løpet av aksjonssøndagen. Da trengs det 100 000 frivillige bøssebærere.  I Tromsø er kommunekomiteen i gang med rekrutteringen.

På veggen i lokalet henger kartet over området de skal dekke med bærere. Kronprinsessen fikk høre om hvordan de arbeider for å få det til, og møte noen av dem som allerede har meldt seg.

Ringedugnad

Ett av de viktigste tiltakene i dag var å ringe til alle som gikk med bøsse under aksjonen i fjor for å høre om de kan tenke seg å være med i år også.  Ringerne er godt forberedt med manus for hva de skal si, og svar på de vanligste spørsmålene. Kronprinsessen fikk en innføring – og en telefon.

Tåke hadde forsinket Kronprinsessen, så det ble bare anledning til to vervetelefoner. Men da hadde hun allerede rekruttert en bøssebærer under et besøk på bensinstasjonen på veien dit!

 

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook