Hopp til hovedinnhold

«TEXTURE» åpner i London

Hennes Majestet Dronning Sonja og Magne Furuholmen har samarbeidet om kunstprosjektet "TEXTURE" til inntekt for Queen Sonja Print Award. I kveld åpner utstillingen TEXTURE” i London.

27.09.2016

Både Dronningen og Magne Furuholmen er til stede under åpningen på Galleri Paul Stolper i kveld. 

Text + nature = texture

‘Texture’ er et kunstnerisk samarbeid, både tematisk og rent bokstavelig, mellom Dronningen og Magne Furuholmen: "Siden jeg arbeider hovedsakelig med tekst, og hun med natur, kombinerte vi dette til "texture" (text + nature = texture), har Furuholmen forklart tidligere.

Dronning Sonja har laget grafiske trykk de siste årene - etsinger med utgangspunkt i hennes egne naturfotografier. Furuholmen har tatt utgangspunkt i disse nærbildene og kombinert dem med fotografier av sine egne skulpturer. 

Det oppsto et nært samarbeid der de tidvis byttet arbeider og jobbet videre på dem med sine egne farger og teknikker. Resultatet ble etsinger der det kunne være uklart hvem som egentlig sto bak hvilke delelementer.  

The portfolio

‘Texture’ er også en kunstmappe bestående av ti trykk - fire av hver av kunstnerne. I tillegg finnes to trykk - hver i et opplag på tyve - som er laget eksklusivt for denne mappen og signert av både Hennes Majestet og Magne Furuholmen. Trykkene er en kombinasjon av etsing og fotopolymer og trykket ved Ateljé Larsen i  Helsingborg, Sweden, 2015.


Utstillingen på Galleri Paul Stolper står fra 28. september til 15. oktober.

 

 

Inntrykk fra "Texture". Foto: Christian Lagaard, Det kongelige hoff

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook