Hopp til hovedinnhold

Ungdom som en ressurs

- Det er mange måter å redde verden på. Forandringer kommer fordi et enkelt menneske har en idé, sa Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen under inspirasjonskvelden «Engasjer deg» i Asker kulturhus i kveld.

27.09.2016

Under sin tale til ungdommene, som var mellom 14 og 18 år, dro Kronprinsen lange linjer tilbake i historien og trakk frem en rekke gode oppfinnelser - og menneskene bak dem. Han mener nettopp menneskene – vår viktigste ressurs – må tas vare på.

- Ungdommens potensial må løftes frem. Mange opplever ungdomstiden som vanskelig, men samtidig ser vi veldig mye positivt. Tall fra Ungdata viser at ungdom er flinke på skolen, trives bedre enn før, det er mindre vold – og dere liker til og med foreldrene deres!

Kronprinsen oppfordret de fremmøtte til å tenke over hva de kunne tenke seg å bidra med i samfunnet. Nylig møtte han for eksempel hollenderen Boyan Zlat, 22-åringen som har startet et firma for å rense havet for plastavfall.

- Det er mange måter å redde verden på. Forandringer kommer fordi et enkelt mennesker har en idé, sa Kronprinsen.

Nytt initiativ

Inspirasjonskvelden i Asker kulturhus arrangeres av Helsefrem, et samarbeid mellom Asker Kommune og NAKUHEL. Hensikten er å sette fokus på den enorme ressursen ungdom er for samfunnet - for de unge seg imellom.

Sentrale temaer var å tåle livet, bygge psykiske muskler, mot til å ta egne avgjørelser, dugnadsinnsats, bidrag til fellesskapet, engasjement i lokalmiljøet, og mestring av hverdagen.  Ungdoms- og videregående skoler i Asker sendte representanter fra 9. trinn til 2. videregående.

Lokalt talent

Med på «Engasjer deg»-laget var også Sahra Jaber og Sajandan Rutthira fra Alnaskolen, som snakket om hvordan utvikle ungdom i lederrollen. Martin Gøranson fra Bærums Verk møtte opp for å fortelle om innsatsen som ga ham prisen som Årets ildsjel Akershus 2015. Prisen fikk han for arbeidet han har lagt ned i innebandymiljøet i Bærums Verk Hauger.

Tomas Holmestad, direktør for årets Ungdoms-OL på Lillehammer, benyttet også anledningen til å fortelle hvilket enormt arbeid unge frivillige la ned for å skape det største vinterarrangementet Norge har holdt siden 1994. 56 % av de over 3000 frivillige medarbeiderne var under 30 år.

- Unge inspireres best av hverandre. Og under ungdoms-OL så vi hvor utrolig mye positivt som bor i unge mennesker, sa han.

 

Relaterte lenker

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook