Hopp til hovedinnhold

Åpnet UN Global Compact

- FNs bærekraftsmål blir ikke nådd uten innsats, sa Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen da han talte til nordiske næringslivsaktører på Fornebu i dag.

12.10.2016

Møtet samler nordiske næringslivsaktører for å drøfte hvordan næringslivet kan møte FNs bærekraftmål. De 17 målene handler om hvordan fattigdom, ulikhet og klimaendringer skal stanses innen 2030. Over to dager skal ulike foredrag og arbeidsgrupper ta for seg hvordan enkeltbedrifter kan bli bedre i stand til å jobbe for en bærekraftig industri.

Kronprinsen takket de fremmøtte for å ha gjort et aktivt valg:
- Utvikling skjer ikke uten at noen legger ned en innsats. Hver og en av dere har valgt å delta i dette forumet for å se hvordan deres bedrifter kan bidra

United Nations Global Compact ble stiftet i 2000. FN-initiativet oppfordrer næringslivet til å jobbe i tråd med FNs retningslinjer om menneskerettigheter, arbeidsrett, miljø og anti-korrupsjon. Organisasjonen er forankret i 167 land.

Maner til samarbeid

Næringslivet oppfordres til å bruke kreativitet og innovasjon i møte med bærekraftmålene. I talen pekte Kronprinsen også på den årlige Human Development Report, som sier at utvikling handler om å utvide det menneskelige potensial. FNs nye bærekraftsmål vektlegger også samarbeid med privat og offentlig sektor.

- Jeg mener det er viktig at bedriftene faktisk stoler på at en bærekraftig drift, med et tydelig miljømessig avtrykk, vil være lønnsomt på lang sikt. (...) Jeg har lenge reist rundt med UNDP og sett utviklingsarbeid. De beste resultatene ser vi ofte der offentlig og privat sektor inngår samarbeid med lokalsamfunnet og setter konkrete mål.

 

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook