Hopp til hovedinnhold

TV-aksjonen på skoleturné

I dag var 650 elever fra Tøyen og Hval skole samlet for å lære mer om årets TV-aksjon. Sammen med dem var H.K.H. Kronprinsessen og Oslos ordfører, Marianne Borgen.

12.10.2016

Årets TV-aksjon går av stabelen 23. oktober, og oppkjøringen er i full gang. Hvert år lages det et undervisningsopplegg i tilknytning til aksjonen. Det gir 900 000 skoleelever over hele landet mulighet til å lære mer om tematikken i fokus under den enkelte aksjonen. Ved TV-aksjonen i 2015, som gikk til inntekt for Regnskogfondet, benyttet mer enn 450 000 elever seg av undervisningsopplegget. I år er det også laget et opplegg beregnet på  videregående skole. 

Barn og unge engasjerer seg for TV-aksjonen, og det er viktig å nå dem, forteller TV-aksjonsleder Vibecke Østby.

Ofre for krig og konflikt

Inntektene fra årets aksjon skal gi livsviktig hjelp til sivile ofre for krig og konflikt. I løpet av en time fikk elevene som var samlet i idrettshallen på Jordal presentert deler av undervisningsopplegget og høre mer om den alvorlige situasjonen for barn som blir fanget av krig. Kronprinsesse Mette-Marit og ordfører Marit Borgen fortalte om sitt forhold til TV-aksjonen.

Men, det var også lagt inn konkurranser, dans og trylling. Både Kronprinsessen og ordføreren deltok i konkurransene som blant annet satte fokus på utenforskap og samarbeid. 

Fakta om TV-aksjonen 

  • Årets TV-aksjon går av stabelen 23. oktober.
  • Årets TV-aksjon har fått navnet «Sammen får vi hjelpen helt frem».
  • TV-aksjonen 2016 skal redde liv og gi omfattende helsehjelp til noen av de mest sårbare i verden – mennesker rammet av krig og konflikt.
  • Gjennom TV-aksjonen skal mer enn to millioner mennesker få livsviktig hjelp.


TV-aksjonen NRK er verdens største innsamlingsaksjon. Hvert år begir omlag 100 000 bøssebærere seg ut for å besøke samtlige av Norges 2,3 millioner husstander. Aksjonen har vært arrangert hver høst en søndag i oktober siden 1974. 

 

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook