Hopp til hovedinnhold

Markerte den norske innsatsen i Rio

Kronprinsparet var til stede da regjeringen gjorde stas på de norske OL- og paralympicsutøverne etter årets sommerleker i Rio de Janeiro.

14.10.2016

Kulturministeren har, på vegne av regjeringen, en tradisjon for å arrangere mottakelse for å markere den norske innsatsen i olympiske og paralympiske leker. Mottakelsen avholdes i etterkant av henholdsvis sommer- og vinterlekene annethvert år i Parkveien 45.

Utøvere og støtteapparat, samt «Gullklubben» med tidligere vinnere er invitert til markeringen. I tillegg til kulturminister Linda Hofstad Helleland tok statsminister Erna Solberg i mot gjestene i Parkveien. Barne- og likestillingsminister Solveig Horne deltok også i feiringen.

Blant medaljevinnerne var svømmer Sarah Louise Rung, rytter Ann Cathrin Lübbe, roere Kristoffer Brun og Are Strandli og bryter Stig-André Berge tilstede. Det ble gjort ekstra stas på Rung, som vant regjeringens paralympiske pris, samt Brun og Strand. De to sistnevnte fikk Fearnelys Olympiske ærespris av Idrettsforbundet.

Magiske øyeblikk

Statsminister Solberg var full av lovord om de norske utøverne og mener flere nordmenn blir glade i idrett av å ha sett deres prestasjoner. Også kulturminister Helleland var begeistret og utbragte en skål for hele det norske laget, som hun mener spiller en enestående rolle i samfunnet.

- Enten dere var på land eller i vann: Tusen takk for mange magiske øyeblikk, sa Helleland.

Kronprinsen var selv i Rio under sommer-OL, der han fikk se en rekke gode norske prestasjoner. Les mer om besøket i pekeren til høyre.

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook