Hopp til hovedinnhold

Innovasjonsbølge i Oslo

Kronprinsparet møtte fremadstormende gründere da de besøkte den ellevte utgaven av Oslo Innovation Week i dag.

17.10.2016

Innovasjonsuka samler noen av verdens ledende gründere, investorer, forskere, næringslivsledere og oppstartsselskaper til 71 ulike arrangementer over hele Oslo. Over 10 000 deltakere er ventet å være til stede. Mandag var Deres Kongelige Høyheter Kronprinsen og Kronprinsessen to av dem. Sammen delte de ut prisen Oslo Innovation Award, som gis til en aktør som løfter Oslo frem som en innovativ region. Årets vinner er spill- og læreplattformen Kahoot, som brukes i 180 land. Kahoot ble lansert i Norge i 2013.

Også næringsminister Monica Mæland, Grammy-vinner og gründer Imogen Heap, byrådsleder Raymond Johansen, byråd Geir Lippestad og Innovasjon Norge-sjef Anita Krohn Traaseth var blant gjestene under åpningen.

Fikk se morgendagens innovasjon

Før åpningsseremonien i Skur 13 fikk Kronprinsen og Kronprinsessen møte noen av gründerne som stiller ut sine nyskapninger under Oslo Innovation Week. To av dem dem Kronprinsparet fikk treffe var de 15 år gamle klassekameratene André og Emil fra Larvik. Med en ME-sykdom er ikke Emil  frisk nok til å være fysisk til stede på i klasserommet, og bruker i stedet en robot til å kommunisere med André og de andre. Sammen demonstrerte de hvordan roboten hjelper Emil og elever med lignende utfordringer å delta i undervisningen. Det er Karen Dolva fra "No Isolation" som har utviklet roboten.

- Det har fungert veldig bra. Og det er utrolig at Emil får hjelp til å være sammen med oss på denne måten, sa André under omvisningen.

Innovasjon basert på VR- og 3D-teknologi var noe av de andre Kronprinsparet fikk se under omvisningen.

«Powercouples»

Temaet for årets Oslo Innovation Week er «Powercouples» - hvordan etablerte selskaper og oppstartsselskaper gjensidig kan utnytte hverandres ressurser og kompetanse. Kronprinsparet deltok på et frokostmøte om nettopp dette i dag. 30 gründere og investorer møtte hverandre på Tjuvholmen for å diskutere hvordan man kan løfte frem innovasjon i Norge i fremtiden.

Underveis fikk alle rundt bordet si hva som engasjerte dem. Kronprins Haakon benyttet anledningen til å gi ros til gründerne i rommet.

- Jeg blir engasjert av at Norge finner nye løsninger for fremtiden. Jeg har fulgt med på gründervirksomheten her i landet i flere år, og det er virkelig mye spennende som skjer, sa han.

Oslo Innovation Week varer til 21. oktober.

 

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook