Hopp til hovedinnhold

Årets viktigste søndagstur

H.M. Dronningen og H.K.H. Kronprinsessen er beskyttere for årets TV-aksjon, og i kveld gjester de NRKs innsamlingsstudio. I dag går 100 000 bøssebærere årets viktigste søndagstur. 

23.10.2016

Kronprinsparet og Prinsesse Ingrid Alexandra var også ute og samlet inn penger for aksjonen tidligere i dag. 

På nettadressen giverstafett.no kan du følge opptellingen løpende, både nasjonalt, fylkesvis og kommunalt - og gi egne bidrag.

Dronningen og Kronprinsessen i studio

Dronning Sonja og Kronprinsesse Mette-Marit er aksjonens beskyttere, og i kveld var de på plass i NRKs studio på Marienlyst. Der snakket de blant annet om sitt engasjement for TV-aksjonen - et engasjement som for Dronningens del har vart i 25 år. Da ble det som skulle bli verdens største innsamlingsaksjon arrangert for aller første gang - med daværende Kronprinsesse Sonja som beskytter - og leder.

Dronningen har gitt et av sine egne grafiske arbeider til auksjonen til inntekt for aksjonen, og i kveld fortalte hun nærmere om hvordan bildet ble til. Kronprinsessen møtte helsearbeidere som fortalte hvordan det er å arbeide i et feltsykehus. Røde Kors kan etablere et slikt sykehus i løpet av 72 timer når behovet oppstår. Det er blant formålene penger fra årets aksjon vil gå til.

Under oppkjøringen mot dagens aksjon har Kronprinsessen både besøkt bøsseververe i Tromsø og skoleelever i Oslo. Dronning Sonja har besøkt kvinner som har flyktet fra krig og konflikt på Røde Kors' kvinnesenter Stella.  

Offer for krig og konflikt

Det er offer for krig og konflikt som skal få hjelp i årets aksjon. De innsamlede midlene går til Røde Kors sitt arbeid i ni land: Syria, Libanon, Sør Sudan, Afghanistan, Myanmar, Somalia, El Salvador, Guatemala og Honduras. Pengene går også til å hjelpe flyktninger som har kommet til Norge. 

To millioner mennesker skal få livsviktig hjelp. 

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook