Hopp til hovedinnhold

SIKT 2016 i gang i Ålesund

Drivkraft er temaet når H.K.H. Kronprinsen inviterer til SIKT-konferanse for fjerde gang. I dag inntok 200 unge ledere og talent Ålesund. 

24.10.2016

SIKT er en konferanse for unge ledere og talent mellom 20 og 40 år. Den tar mål av seg å være en aktuell arena hvor unge ledere og talenter fra alle sektorer kan komme sammen å diskutere de utfordringene Norge og verden står overfor i dag.

I Kronprinsens invitasjon til deltakerne stiller han en rekke spørsmål: Hva er det som driver oss? Hva er det som beveger verden og nasjoner fremover? Kronprinsen skriver også at han har stor tro på at utfordringene og mulighetene Norge og verden står overfor i dag løses best når vi jobber sammen.

Ålesund – en spennende arena for SIKT

Næringslivet i regionen forteller om utfordrende tider i den maritime bransjen. Men det er også en næring preget av innovasjon og solid kompetanse. Nye gründerbedrifter vokser frem og flere solide selskaper i regionen lanserer nye og spennende teknologier for både Norge og utlandet. Med andre ord: Sunnmøringene ser fremover og de har drivkraft, noe som er uunnværlig når hele næringer står overfor utfordrende tider. Derfor er også Ålesund et svært aktuelt sted å arrangere SIKT på.

Næringsforeningen i Ålesundsregionen er en av flere lokale samarbeidspartnere for SIKT2016. I morges - før SIKT startet opp for fullt i ettermiddag - inviterte næringsforeningen til et frokostmøte med om lag 80 unge mennesker fra det lokale næringslivet i regionen. Der holdt blant annet Stig Remøy fra Olympic Shipping et innlegg om drivkraften på Sunnmøre. Etter dette ble det også en åpen dialog med salen før Kronprinsen oppsummerte det hele fra scenen.

Kick-off på Ulstein verft

I ettermiddag møtte Kronprins Haakon deltakerne på SIKT2016 for første gang. Blant årets deltagere finnes alt fra unge gründere, dyktige folk fra næringslivet og årets bonde til personer fra idrett og offentlig sektor. For at deltakerne skal bli kjent gikk alle ombord på i hurtigbåten MS Ekspressen og satte kursen mot Ulstein Verft. På Ulstein ble deltakerne delt inn i ulike grupper og fikk en omvisning både i dokkhallen og om bord på OCV-skipet Island Venture.

Konsernsjef i Ulstein Group ASA og administrerende direktør i Ulstein Shipping AS, Gunnvor Ulstein, holdt også et åpenhjertig innlegg om den utfordrende tiden vi er inne i. Etter dette tegnet professor i historisk økonomi ved Norges Handelshøyskole Ola Grytten et bilde av Sunnmøre og Norges plass i verden. En plassering som blir nyttig for deltagerne å ha med seg gjennom de neste dagene.


I kveld er det middag for alle deltakerne der Kronprinsen vil ønske alle offisielt velkommen. Det blir også foredrag med Zeinab Badawi fra BBC: Europe, Xenophobia and Islam post-Brexit

I morgen venter et tettpakket program deltakerne.

 

 

Relaterte lenker

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook