Hopp til hovedinnhold

Forsvarets Sanitet 75 år

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen var til stede i Fanehallen på Akershus festning i formiddag. Der ble 75-årsjubileet til Forsvarets Sanitet markert.

01.11.2016

Sanitetstjenesten i Hæren og Sjøforsvaret ble samlet da regjeringen besluttet å opprette Forsvarets Sanitet under den andre verdenskrig. 

Dagens arrangement

Forsvarsminister Ine Marie Eriksen Søreide og forsvarssjefen, admiral Haakon Bruun-Hansen, var også til stede ved markeringen. Programmet startet med at Kongelig Norsk Marines Musikkorps urfremførte «Forsvarets sanitetsmarsj». Dagens sjef for Forsvarets Sanitet, kontreadmiral Jan Sommerfeldt-Pettersen ønsket velkommen, før man hadde en minnemarkering for de som har mistet livet i Sanitetens tjeneste.

Pensjonert kommandørkaptein Tor Jørgen Melien holdt foredrag om opprettelsen i London i 1941.

Sanitetens oppgaver

Forsvarets Sanitet har deltatt i de fleste internasjonale operasjoner Forsvaret har vært en del av etter andre verdenskrig. Deres hovedoppgave er å legge til rette for at operative sjefer kan gjennomføre sine oppdrag med minst mulig begrensninger fra sykdom eller skade. 

Forsvarets sanitet skal til enhver tid sørge for at Forsvaret har et gjennomgående, operativt og utholdende sanitetssystem for å understøtte Forsvarets operasjoner før under og etter operasjoner. Sanitet er all virksomhet som skal sikre eller gjenopprette helsemessige forhold, slik at stridsevnen ivaretas. 

Kilde: Forsvaret.no.

 

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook