Hopp til hovedinnhold

Samtale om global helse

Verdens helseutfordringer og ungdomsengasjement var tema da H.K.H. Kronprinsesse Mette-Marit og lege Tore Godal møttes til en samtale på NTNU i Trondheim i dag.

03.11.2016

77 år gamle Godal har viet store deler av livet til å jobbe for den globale folkehelsen. Han var blant annet vært sentral i opprettelsen av Den globale vaksinealliansen (GAVI), et initiativ som har bidratt til at over 500 millioner barn i fattige land har blitt vaksinert. I dag er Godal en ettertraktet foredragsholder, med omlag 300 publikasjoner bak seg. Da Kronprinsessen møtte Godal under Norad-konferansen i 2013, kalte hun legen for et av sine store forbilder.

Ungdom og bærekraftsmålene

Det har skjedd mye i verden siden Godal og Kronprinsessen sist traff hverandre for tre år siden. Blant endringene er at FNs tusenårsmål er byttet ut med 17 nye bærekraftmål, noe som ble et sentralt samtaleemne i Trondheim. Målenes betydning for Norge og verden, og spesielt hvordan ungdom skal inkluderes i arbeidet med å nå dem, er spørsmål som mange brenner for.

Kronprinsessen oppfordret de unge fremmøtte til å komme seg ut i verden, engasjere seg og skaffe seg kunnskap om et område som interesser dem. Slik kan en finne ut hvordan hver enkelt kan bidra. I tillegg til samtalen med Godal fikk hun også høre mer om NTNUs virksomhet innen global helse. Under et lunsjmøte ble Kronprinsessen presentert to prosjekter som jobber med å utdanne helsepersonell i Nepal og Sierra Leone.

Besøket var i regi av Effektiv Altruisme NTNU. Det er en veldedig studentorganisasjon som gjennom vitenskapelige metoder forsøker å effektivisere bistandssektoren.

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook