Hopp til hovedinnhold

Gjestebud 2016: Livet etter soning

Kriminalomsorgen og livet etter soning dannet bakteppet da Kronprinsparet ønsket velkommen til årets gjestebud på Skaugum.

02.11.2016

Ingen er bare det vi ser. Derfor har menneskemøtene vært viktige for Kronprinsparet når de har åpnet dørene for gjestebud de siste tolv årene. Årets inviterte var Kriminalomsorgen, en etat som ligger under Justis- og beredskapsdepartementet.  Deres oppgave er å gjennomføre straffereaksjoner på en måte som motvirker nye straffbare handlinger, samt legge til rette for tilbakeføring til samfunnet etter endt soning.

Onsdag kveld var både fagansvarlige, innsatte og løslatte innen Kriminalomsorgen samlet til samtaler, middag og musikalske innslag for å dele erfaringer om egen situasjon og om hvordan livet etter soning best kan tilrettelegges. Totalt 60 personer var samlet til bords.

Startet med TV-aksjonen

Gjestebudene på Skaugum har hatt ulike temaer som alle dreier seg om hvordan vi best mulig kan skape et samfunn der alle føler tilhørighet og felleskap. Tradisjonen startet i forbindelse med TV-aksjonen «Hjerterom» i 2004, som gikk til Kirkens Bymisjon og Rådet for psykisk helse. Siden den gang har over 700 mennesker fra hele landet deltatt på gjestebudene, som har handlet om blant annet ungdom, inkludering, ensomhet og tillit – og hvordan man kan komme seg videre i livet etter å ha opplevd noe traumatisk.  Psykisk helse er for øvrig en av Kronprinsessens fokusområder.

Les mer om gjestebudene på Skaugum i pekeren til høyre.

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook