Hopp til hovedinnhold

Alt for Norge - Fortellinger fra landet vårt

I forbindelse med Kongeparets 25-årsjubileum har vi samlet tekster skrevet av 62 kvinner og menn fra hele landet. 

11.11.2016

Sammen med Kongeparets egne minner i bilder og ord markerer "Alt for Norge - Fortellinger fra landet vårt" avslutningen på jubileet.

Fra hele landet

Gjennom årene som kongepar er det menneskemøtene Kongen og Dronningen trekker fram som det viktigste. Derfor inneholder den gjennomillustrerte boken tekster fra mennesker fra alle fylkene og Svalbard. Hensikten er å forsøke å gi et tidsbilde av Norge i 2016: Hvem er vi? Hva er vi opptatt av? Hva er viktig for oss?

- Mange av tekstene er svært gode; rike, varme og rørende. Samtidig er de jordnære og hverdagslige. Mange skriver om at de er heldige. Om at det er arbeidet, familien og de nære ting som er viktig. Forfatterne utgjør en fantastisk mosaikk og viser oss hva og hvem vi er i 2016, sier Jon Vatne Risdal, bokens redaktør.

Et øyeblikksbilde av Norge i 2016

Unge og gamle har bidratt med tekster, foto og tegninger. Sammen har fiskeren, pensjonisten, reineieren, forfatteren, skoleeleven, musikeren, bonden og professoren - og mange, mange flere - malt et øyeblikksbilde av Norge i 2016. Boken inneholder også minner fra året som har gått, deriblant Kongeparets jubileumsreise til seks norske byer i sommer.

"Når vi tar oss tid og lytter til enkeltmennesker, blir vi minnet om at hvert menneskes historie er genuin og spennende (…) Vi takker for alle gode møter med mennesker gjennom alle disse årene", skriver Kongen og Dronningen i bokens innledning.

Jubileumsboken er et samarbeid mellom Det kongelige hoff og Aschehoug forlag. Kongeparet har bestemt at royalties fra boken skal gå til Kirkens Bymisjon.

 

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook