Hopp til hovedinnhold

Responsibility Works

H.K.H. Kronprinsen berømmet næringslivet for å kombinere business og bærekraft da han åpnet veldedighetsseminaret «Responsibility Works» i dag. 

01.12.2016

Bærekraft og verdiskapning for fremtiden er nøkkelord for konferansen, der inntektene går til Right To Play. Den humanitære organisasjonen ble stiftet av Johann Olav Koss og jobber i dag i 18 land med å gi barn utdanning gjennom idrettsaktiviteter.

Modige valg

I sin åpningstale roste Kronprinsen næringslivets "kloke bedriftsledere", de som er villige til å velge bærekraftige løsninger, selv om de ikke hadde de største kortsiktige gevinstene.

Som et eksempel på fremtidsrettet tenkning trakk han frem Bergens Næringsråds årskonferanse, som hadde FNs bærekraftsmål bærekraftmål som hovedtema. Et av spørsmålene som ble stilt og diskutert, var: «Hva vil det bety om din bedrift ikke tenker bærekraft?»

- For det er der vi står. Enten vi representerer en bedrift, en organisasjon, myndigheter, sivilt samfunn, kongehuset eller bare oss selv, er dette et spørsmål vi i vår tid ikke kan la være å stille oss, sa Kronprinsen.

Likeverd, innovasjon og samarbeid

Selv summerte Kronprinsen opp sin fascinasjon for bærekraftsmålene i tre ord: Likeverd, innovasjon og samarbeid. Likeverd, fordi de omhandler og forplikter alle. Innovasjon, fordi det bidrar til å løse utfordringer. Og samarbeid, fordi kloke hoder kan skape nye ideer sammen.

Kronprinsen kom til konferansen i Oslo rett fra Slush 2016 i Finland, Europas største oppstarts- og teknologikonferanse. Der hadde han sett eksempler på arbeid som inneholdt disse tre momentene.

- Jeg traff blant annet et norsk selskap som jobber med digitale betalingstjenester for flykninger og asylsøkere. Det vil hjelpe til å gjøre overføringene tryggere, mer effektive og gi noen av de mest sårbare gruppene bedret sikkerhet og kontroll på egen økonomi (...) Det er mange, mange eksempler som dette – som viser at innovatører, mer tradisjonelle bedrifter og mange andre aktører er i full gang med å møte verdens utfordringer, som igjen øker muligheten for å nå bærekraftmålene, sa han.

Øvrige talere under seminaret er blant andre nevnte Johann Olav Koss, kulturminister Linda Hofstad Helleland, Nettavisen-redaktør Gunnar Stavrum og idrettsutøver Birgit Skarstein. Hovedtaler er Sir Richard Branson, Virgin-gruppens grunnlegger.

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook