Hopp til hovedinnhold

Grønne løsninger på Zerokonferansen

Både nullutslippsfly og grønne kollektivtilbud stod på programmet da Kronprinsparet gjestet den ellevte utgaven av Zerokonferansen i Oslo i dag.

24.11.2016

Zerokonferansen samler næringslivet, innovatører og beslutningstakere til to dagers "klimamøteplass". Årets tema er "fossil til grønn særstilling".

På Youngstorget inviterte energikonsernet E-CO, som jobber for å produsere vannkraft på en ansvarlig måte, til en pumpekonkurranse på sin stand i utstillingsområdet. Kronprinsparet tok også turen innom Airbus-standen. Her satte Kronprinsen seg i cockpiten i selskapets første elektriske fly, E-Fan.

Inspirasjon fra flere land

Transport ble et nøkkelord også under seminaret «Fra fossil transport til smart, grønn mobilitet» på Oslo kongressenter. Seminaret bød på innblikk i grønne transportløsninger i Danmark, Nederland, Kina og Canada – men også fra hjemlige områder.

Julie Andersland, byråd for klima, kultur og næring i Bergen, fortalte om hvordan Bergen skal jobbe mot målet om å bli en fossilfri by innen 2030. Espen Strand Henriksen fra HjemJobbHjem i Rogaland, viste hvordan bedriftsansatte kan motiveres til å kjøre mindre bil. Og Bernt Reitan Jenssen fra Ruter ga et innblikk i hvordan Ruter skal bidra til et grønnere Oslo og Akershus.

Zero jobber for å hindre farlige menneskeskapte klimaendringer og ønsker et globalt nullutslippssamfunn innen 2050.

 

 

Relaterte lenker

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook