Hopp til hovedinnhold

Samlet på Slush

Finland har lykkes med å skape Europas viktigste møteplass for oppstartsbedrifter. H.K.H. Kronprinsen og et femtitalls norske oppstartsfirma er til stede på Slush 2016.

30.11.2016

Gründere, investorer og teknologi kommer sammen i Helsingfors disse dagene. Slush 2016 er den niende i rekken, og det er ventet 15 000 besøkende, 1 700 oppstartsbedrifter, 800 investorer og 630 journalister fra hele verden. 

Omkring 50 norske oppstartsbedrifter er til stede for å vise seg fram og knytte viktige kontakter for etablering og videre vekst. Kronprins Haakon møtte flere av dem - blant annet var det hyggelig gjensyn med etablerere fra Stavangerregionen. Kronprinsen besøkte innovasjonsmiljøet i området for kort tid siden. Med nedgangstider i oljesektoren er ny innovasjon viktigere enn noen sinne.

Nettverkslunsj 

Ett av arrangementene i dag var en nettverkslunsj for norske gründerselskaper og investorer. Aldri før har vel så mange vellykkede norske oppstartsvirksomheter vært samlet på ett sted, påpekte Kronprinsen, som holdt velkomsttalen. Det må være et tegn på at vi beveger oss i riktig retning - norske selskaper blir stadig mer modne, interessante og globale, mente Kronprins Haakon og pekte på samarbeid som nøkkelen til suksess for små selskap fra et lite land.

Investor Ekaterina Gianelli holdt det andre innlegget under lunsjen, der hun snakket om nordiske trender og utfordringer for gründere og investorer.

Vår tid trenger mer verdighet

Sammen med den finske filosofen Pekka Himanen holdt Kronprins Haakon en sesjon der de samtalte om temaet "Et verdig liv". De to er to av tre grunnleggere av organisasjonen Global Dignity, som fremmer verdighetsbasert lederskap og går i dialog med ungdom om verdighet og verdige liv.

Nordic Showcase

I ettermiddag åpnet Kronprinsen eventet Nordic Showcase. Her fikk ti lovede nordiske teknologiselskaper med globalt potensial mulighet til å vise seg fram. 

Norge mangler sin "enhjørning" - sitt nye teknologiselskap i millarddollarklassen, sa Kronprinsen, og pekte på selskap som Skype og Spotify, Supercell og Trustpilot fra de andre nordiske landene. Men vi kommer dit. Husk Fast, Opera og Tandberg - norske selskap som beviste at det er mulig, sa Kronprins Haakon. 

 

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook