Hopp til hovedinnhold

Besøkte Norske Redningshunder

Snø, sludd og surt vær la en naturlig ramme for Kronprinsparets møte med redningshunder og hundeførere på Ås i dag. Ekvipasjene fra Norske Redningshunder har vært ute en vinterdag før.

11.01.2017

Norske Redningshunder gjør en betydelig frivillig innsats for redningstjenesten i Norge og deltar på rundt 500 leteaksjoner hvert år. I år fyller den landsomfattende redningsorganisasjonen 60 år.

Søk etter personer

Etter en presentasjon innendørs av styreleder Knut Skår og daglig leder Jim Olav Hansen fikk DD.KK.HH. Kronprinsen og Kronprinsessen en demonstrasjon ute i felt om hvordan hundene trenes i lydighet, apport, melding av figurant og søk etter personer.

Blant hundene som viste seg fram, var border collien Nicki med eieren Anne Cecilie Eide og schäferhunden Orax var i aksjon med eieren Erik Gunnerud. Kronprinsparet fikk også hilse på hundene Bolt og Easy.

Det tar rundt to til tre år å utdanne en redningshund. Under opplæringen lærer man blant annet hvordan trene hund, førstehjelp, samband, orientering og overlevelse ute.

60 år

Norske Redningshunder ble stiftet i 1956, og dekker hele landet. Organisasjonen har 1600 medlemmer.

Godkjente ekvipasjer:

  • Ettersøkning – søk i skog og barmark: 224
  • Lavine – søk i skred: 116
  • Katastrofesøk – søk ved naturkatastrofer og ruiner: 25

Kilde: Norske Redningshunder

 

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook